Fredag formiddag la Nav frem ferske arbeidsledighetstall for Norge. Antall registrerte arbeidsledige steg med 300 personer i november sammenlignet med måneden før. Bruttoledigheten, som i tillegg inkluderer arbeidssøkere som deltar i arbeidsmarkedstiltak, utviklet seg flatt.

– Selv om tallene viser en svak økning for helt arbeidsløs denne måneden, har arbeidsløsheten vært tilnærmet uendret siden april i år. Arbeidsløsheten har dermed stabilisert seg på et lavt nivå, både i tallet på arbeidsløse og som prosent av arbeidsstyrken, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Arbeidsledigheten utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken. Den registrerte ujusterte arbeidsledigheten var ventet å være på 2,2 prosent av arbeidsstyrken for november.

Det fremgår av estimater TDN Direkt har hentet inn blant seks økonomer.

Til sammen er det registrert 74.300 personer som er helt arbeidsløse eller arbeidsøkere på arbeidsmarkedstiltak. Dette er 5300 færre personer enn for et år siden.

Tidligere denne uken la SSB frem sine arbeidsledighetstall. Der kommer det frem at den sesongjusterte arbeidsledigheten i september lå på 3,9 prosent, tilsvarende 110.000 arbeidsledige. Dette var økning på 0,2 prosentpoeng sammenlignet med måneden før.

Sjeføkonom i Danske Frank Jullum pekte på at selv om SSB-tallene viste en uventet økning i arbeidsledigheten, har Nav-tallene utviklet seg til et stabilt lavt nivå. De ferske tallene viser at denne utviklingen vedvarer.

Arbeidskraftundersøkelsen (aku) er en utvalgsundersøkelse som er basert på intervjuer gjennomført av SSB. I motsetning til tallene for antall registrerte arbeidsledige fra Nav, inkluderer aku-undersøkelsen også personer som er arbeidsledige, men som ikke har registrert seg som ledige hos Nav.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.