Detaljomsetningsindeksen steg 0,9 prosent i november, ifølge ferske tall fra SSB fredag.

Det er en snuoperasjoner fra oktober da detaljhandelen falt 0,2 prosent.

På forhånd ventet analytikerne en oppgang på 0,8 prosent i november, ifølge estimater innhentet fra Bloomberg.

– I sin helhet vil ikke tallene endre utsiktene for privat forbruk eller fastlandsaktiviteten. Hvis volatiliteten i finansmarkedene forsvinner, venter vi at Norges Bank vil heve renten i mars neste år, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets i en kort kommentar fredag.

Hett på nett

SSB skriver at de aller fleste bransjene hadde oppgang i det sesongjusterte omsetningsvolumet i november, men at den desidert største bidragsyteren til den samlede oppgangen var netthandel.

Også butikker med salg av elektronikk bidro også betydelig til veksten i november.

Drahjelp fra Black Friday

«Noe av økningen i disse næringene kan tilskrives en vridning av julehandelen fra desember til november, og store kampanjer som Black Friday», skriver SSB.

Den langsiktige trenden i detaljhandelen har hatt en vekst på 3,3 prosent siden vendepunktet i mai 2016, mens trenden det siste halve året har vært relativt flat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Første gang presidenten besøker troppene i utlandet
– Vi kommer til å følge nøye med på IS.
00:56
Publisert: