Det blir en del spennende å følge med på denne uken, men trolig blir det nok en gang president Donald Trump som får mest oppmerksomhet.

Denne uken kan vi få svar på hva Trumpeconomics egentlig er, det er nemlig varslet at presidenten tirsdag vil komme med detaljer om skattepolitikken sin. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/835481237879926784

– Vi kan bare gjette på reformens størrelse og innretning, men vi tror at den vil inneholde en miks av kutt i selskaps- og inntektsskatt, i tillegg til endringer i grenseoverskridende skatter og avgifter, skriver Jakob Ekholt Christensen og Arne Lomann Rasmussen, begge sjefstrateger i Danske Bank, i en oppdatering. 

Finansminister Steven Mnuchin sa i et intervju før helgen administrasjonen jobber på for å ha hele skattereformen klar før ferien i august. 

– På den økonomiske agendaen står vekst øverst, og det som i størst grad vil skape vekst er en skatteplan, sa Mnuchin.

Han sa også at de står på for å få i stand en omfattende plan. 

– Vi legger vekt på skattekutt for gjennomsnittsinntekten, på forenkling, og på å gjøre selskapsskatten konkurransedyktig med resten av verden, sa Mnuchin. 

Trump holder sin første tale til en samlet Kongress natt til førstkommende onsdag, klokken 3.00. 

– Selv om det er en risiko for at Trumps tale vil mangle substans og detaljer, noe som så absolutt ikke vil være første gang for hans del, er han under et merkbart press med tanke på å levere på sin økonomiske plan etter tilbakeslag når det gjelder for eksempel å begrense innreise for utlendinger til USA, skriver sjefstrateg Jon von Gerich i Nordea Markets i en oppdatering.

Tett kalender

Ellers er uken preget av at resultatsesongen fortsatt holder koken. 

 • Tirsdag er det hele 45 selskaper notert på Oslo Børs som legger frem sine kvartalsrapporter. John Fredriksen-selskapene Seadrill, Frontline og North Atlantic Drilling er blant dem som legger frem sine tall denne dagen. Riggselskapene Seadrill og North Atlantic Drilling skulle etter planen rapportere torsdag 23. februar, men resultatpresentasjonen ble utsatt da det ble avdekket «betydelig svakhet» i internkontrollen.
  Tirsdag legges også årsrapporten til Norges Bank og Norges Bank Investment Management (NBIM) frem. Vi får dermed informasjon om hvordan vår felles oljeformue forvaltes.

Kredittindikatoren K2 vil gi et innblikk i hvor mye nordmenn har i lån. 

API legger frem sine ukentlige oljelagertall tirsdag. 

 • Onsdag er det roligere på resultatfronten, men vi får blant annet rapport fra Solstad Offshore.
  Det kommer imidlertid en stor mengde makrotall i dag, blant annet PMI-er fra Kina, fra eurosonen og fra USA.
  Fra USA kommer også den såkalte beige book, den amerikanske sentralbankens rapport om konjunktursituasjonen.
  DOE legger frem sin ukentlige oljelagerrapport.

I Norge legger Nav legger frem sin arbeidsmarkedsprognose, og Statistisk sentralbyrå publiserer nasjonalregnskapet for fjerde kvartal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 • Torsdag legger Subsea 7 frem sin rapport for fjerde kvartal.
  Statistisk sentralbyrå legger frem sin rapport over detaljhandelen i januar.
  Fra eurosonen kommer det arbeidsledighetsstatistikk for januar, mens det fra USA kommer en oversikt over antallet førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd. 
 • Fredag er det igjen tett på makrofronten, med en rekke PMI-er fra eurosonen og USA blant annet.
  I Norge blir vi servert den registrerte ledigheten for februar. 
Michelinstjerne til Stavanger restaurant: – Vi må selge det vi har
Etter oljenedturen kan Stavanger i fremtiden leve på salg av mat, mener Sabi Omakase deleier Njål Gaute Solland. - Vi må selge det vi har, sier sushi-bar gründeren.
02:15
Publisert: