På forhånd ventet konsensus inflasjonstall på 9,8 prosent.

Inflasjonstoppen ser derimot ikke ut til å være nådd. Sentralbanken i Storbritannia, Bank of England, forventer nemlig at inflasjonen kommer til å nå toppen i oktober på 13,3 prosent.

Forrige gang det var en tosifret inflasjon i Storbritannia var i 1982.

I juni lå inflasjonen på 9,4 prosent. Det var den høyeste inflasjonsraten blant G7-landene som består av industrilandene Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada.

Matvarer bidro til kraftig økning

Den høye prisøkningen på matvarer i Storbritannia er en av hovedfaktorene bak økningen i inflasjon fra juni til juli, skriver Office of National Statistics (ONS) i sin rapport.

ONS gjentok også at deres veiledende modellerte anslag for konsumprisvekst «antyder at KPI-renten ville ha vært høyere rundt 1982, hvor estimatene varierer fra nesten 11 prosent i januar ned til omtrent 6,5 prosent i desember».

Venter kraftig resesjon

Bank of England har hittil gjennomført seks rentehevinger på rad i et forsøk på å dempe inflasjonen. Tidligere denne måneden lanserte sentralbanken den største enkeltøkningen siden 1995 på 50 basispunkter.

Samtidig anslår sentralbanken at Storbritannia i fjerde kvartal vil gå inn i sin lengste resesjon siden den globale finanskrisen, skriver CNBC. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.