Vi oppdaterer saken.

Fredag morgen kom Statistisk sentralbyrå (SSB) med oppdaterte tall som viste at farten har tatt seg opp igjen i norsk industri. Ifølge byrået steg industriproduksjonen steg med 0,9 prosent i juli.

Seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets, Marius Gonsholt Hov, mener tallene er positive.

– Vi mener at kart og terreng stemmer bedre overens med det tallet vi fikk i dag, sier økonomen.

Fikk bekreftelse

Til tross for en sterk utvikling i oljesektoren og en svak krone som styrker konkurranseevnen til norske bedrifter, så har utviklingen i industriproduksjonen vært svak i første halvår av 2018.

– Det har vært litt rart med tanke på at vi har fått gode signaler fra norsk industri, blant annet gjennom konjunkturbarometeret til SSB, sier Hov.

Økonomen forklarer at han derfor hadde ventet en positiv start på tredje kvartal, og at tallene fra juli var godt i tråd med forventningene til Handelsbanken.

– Det var positivt å få bekreftet at industrien er sterkere enn tallene har vist tidligere i år, sier Hov.

Svake industritall fra Tyskland

Det var næringsmiddelindustrien og oljeraffinering og kjemisk industri som sto for den største veksten. Ifølge SSB har oppgangen innen næringsmiddelindustrien å gjøre med høy produksjon innen foredling og konservering av fisk.

Maskinindustri var blant de delene av industrien som gikk mest tilbake i juli.

Også i resten av Europa har industrien hatt en litt svak sommer. Tall fra det europeiske statistikkbyrået Eurostat viser at industriproduksjonen i eurosonen gikk tilbake med 0,7 prosent fra mai til juni.

Fredag morgen kom det også tall for den tyske industriproduksjonen, som viste at aktiviteten gikk tilbake med 1,1 prosent i juli.

Restenav eurosonen kommer med industritall neste uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mens boligprisene var i ferd med å doble seg, dukket «ninja-lånene» opp
Så skjedde det stikk motsatte av det systemet trengte.
01:45
Publisert: