USAs sentralbanksjef Janet Yellens åremål går ut i februar, og en rekke navn blir jevnlig trukket frem som mulige nye sjefer i mediene.

Nå melder Bloomberg at Yellen i juli hadde et møte med Ivanka Trump – president Donald Trumps datter og betrodde rådgiver. Møtet skal ha vart i én time i sentralbankens kontorer, og det er første gang Yellens kalender viser et møte med et medlem av Trump-familien. Sentralbanken ville ikke kommentere saken.

Åtte dager etter møtet uttalte president Trump til Wall Street Journal at Yellen helt klart er med i kampen om en nye periode. En måned før møtet sendte Ivanka Trump ut en Twitter-melding fra en tale Yellen hadde holdt tidligere i året. Ifølge en anonym kilde i Det hvite hus tok Ivanka Trump kontakt med Yellen etter å ha lest talen.

– For mange kvinner sliter med å kombinere ambisjoner for jobb og familie, skrev Ivanka Trump i Twitter-meldingen.

En rekke kandidater

President Trumps økonomiske rådgiver Gary Cohn har lenge vært en favoritt til å ta over jobben som sentralbanksjef, og har tidligere hatt en toppstilling i storbanken Goldman Sachs. Cohns muligheter skal imidlertid ha minsket etter at han kritiserte Trump for hans uttalelser om demonstrasjonene i Charlottesville tidligere i sommer.

Bloomberg har pekt på disse som andre mulige kandidater: (Vilkår)

  • Finansmann Kevin Warsh.
  • Økonomiprofessor Glenn Hubbard.
  • Økonomiprofessor Jon Taylor.
  • Tidligere økonomisk rådgiver for president George W. Bush Lawrence Lindsey.
  • Tidligere toppsjef i US Bancorp Richard Davis.
  • Tidligere toppsjef i BB & T Corp John Allison.
Valgnattens ansikter: Se gleden og skuffelsen når Høyre og Arbeiderpartiet får valgresultatet
02:52
Publisert: