Kari Due-Andresen har jobbet i Handelsbanken siden 2011, og som sjeføkonom siden 2015. Nå blir hun sjeføkonom og analysesjef hos næringseiendomsmegleren Akershus Eiendom.

– Jeg er i utgangspunktet veldig fornøyd med tilværelsen i Handelsbanken, men jeg har vært der i ti år og man vet aldri hvor mange muligheter man får til å gjøre noe nytt. Jeg synes det var en spennende mulighet, sier Due-Andresen til DN.

Hun legger til:

– Jeg kjenner Akershus Eiendom gjennom den jobben jeg har i dag og synes de er et solid og spennende selskap, og jeg har lyst til å videreutvikle aktiviteten deres. Jeg gleder meg til å bli en del av deres spennende team og prosjekt.

Due-Andresen skal lede teamet som driver med næringseiendomsanalyse i dag, men de skal også utvide analysen til makroøkonomi.

– En stor del av jobben for meg vil være makroanalyse for selskapets kunder og integrere det med næringseiendomsanalyse, sier hun.

– Det er jo en bransje som har opplevd mange år med nedgang i renter. Nå skal jo rentene opp igjen og det har selvfølgelig noe å si, men de økonomiske utsiktene ser bra ut. Vi tror det blir en positiv utvikling.

DNTV med sjeføkonom Kari Due-Andresen og finansredaktør Terje Erikstad: Kryptokrakk og økt risiko i aksjemarkedet
Handelsbankens sjeføkonom Kari Due-Andresen gjorde første bitcoin-investering privat i starten av mai. I studio snakker hun og finansredaktør Terje Erikstad om veien videre for kryptovaluta og aksjer.
14:45
Publisert:

Hun starter i den nye jobben 1. oktober, og jobber i Handelsbanken ut oppsigelsestiden.

– Kari Due-Andresen er en av Norges dyktigste og mest anerkjente sjeføkonomer, og vi er glade for at hun har takket ja til å begynne i Akershus Eiendom. Vi har over 20 år bygget opp en solid analysekompetanse med store mengder data om eiendomsmarkedet i Norge. Med ansettelsen av Due-Andresen, tar vi sikte på å ytterligere utvikle vår analysekompetanse til et nytt nivå, sier Petter Nylend, administrerende direktør i Akershus Eiendom, i en pressemelding.

Due-Andresen har mastergrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo og siviløkonomstudiet ved Norges Handelshøyskole. Tidligere har hun jobbet som seniorrådgiver i Norges Bank innen makroøkonomisk og pengepolitisk analyse, og finansanalytiker i DNB Markets.

I starten av mai gjorde sjeføkonomen sin første bitcoin-investering privat. Hun publiserte denne Twitter-meldingen 1. mai.

Den bevisste skrivefeilen viser til at man «holder» kryptovalutaen. De siste ukene har det vært uro rundt kryptomarkedene, spesielt etter at Tesla-grunnlegger Elon Musk sa nei til å akseptere kryptovalutaen som betalingsmiddel av miljøhensyn. I mai hadde bitcoin en av sine verste måneder noensinne og falt bitcoin 31,6 prosent.

På spørsmål fra DN i mai om hun angret på kjøpet av bitcoin som følge av fallet svarte Due-Andresen:

– Nei jeg gjør ikke det. Jeg gikk ikke inn i bitcoin for å bli rik. Det gjorde jeg fordi jeg synes det er en veldig interessant trend innen krypto for tiden. Det er egentlig mest for å lære om ny teknologi og et felt jeg synes er veldig spennende. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.