Den kinesiske statsministeren Li Keqiang opplyser at Kinas økonomiske vekst vil kunne bli noe høyere eller lavere enn målet på 7,5 prosent.

Det skriver The Wall Street Journal fredag, ifølge TDN Finans.

Avisen fremholder at dette er det sterkeste og mest offentlige signalet hittil, om at Kina forbereder seg på en ny bunn i sin økonomiske vekst, i en situasjon hvor handelsmyndighetene torsdag rapporterte et uventet fall i eksporten i mars.

Les også: Asia i dag: Handelssjokk for Kina

Uttalelsen fra Li kom foran en stor internasjonal forsamling på Boao Forum for Asia i en sørkinesisk turistby torsdag.

Kinas sentralbank tilførte torsdag banksystemet likviditet for første gang på ni uker.

Siktemålet syntes å være å gi privatpersoner og selskaper kontanter før skattesesongen, men også å motvirke svake resultater i handel og produksjon, skriver avisen.

Torsdag var ikke første gang Kinas lederskap har antydet at vekstmålet ikke nødvendigvis er skrevet i stein.

I forrige måned sa finansminister Lou Jiwei på en pressebriefing at en vekst på mellom 7,2 og 7,3 prosent vil bli sett på som en innfrielse av målet.

Tidligere denne uken reduserte Verdensbanken sin vekstforventning for Kina til 7,5 prosent, mot tidligere 7,6 prosent. Også Det internasjonale pengefondet IMF reduserte sine forventninger denne uken.

Les også: Nå kuttes veksten i Kina

Konsumprisene målt ved konsumprisindeksen (KPI)  i Kina var opp 2,4 prosent på årsbasis i mars, ifølge Bloomberg. Økningen var som ventet, og opp fra 2,0 prosent i februar.

Produsentprisene i Kina var ned 2,3 prosent på årsbasis i mars, fra -2,0 prosent måneden før. Det var på forhånd ventet at produsentprisene ville falle med 2,2 prosent.

Les også:
Amerikansk uro sprer seg til Asia  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.