Vi oppdaterer saken.

Kronen svekket seg kraftig torsdag formiddag, og ved lunsjtider skyter kronesvekkelsen ytterligere fart.

En dollar koster nå 10,09 kroner, etter en styrkelse på 37 øre i løpet av dagen.

Mot euro har kronen svekket seg 39 øre i løpet av dagen, og en euro handles nå for 11,34 kroner.

Kronen er nå rekordsvak mot både euro og dollar. Mot euroen har kronen vært rekordsvak lenge, og torsdag ble også bunnrekorden for dollar fra 1985 slått.

Kronekursen har svekket seg kraftig de siste ukene som følge av koronaviruset har skapt en økende frykt i markedene. Det gjør at investorene skygger unna usikre investeringer. Kronen er en liten valuta, og hvis det smeller og alle skal ut på en gang, er risikoen stor for å bli sittende fast i døren.

Det gjør at investorene selger kronen, og heller kjøper dollar.

I tillegg til dette falt oljeprisen nær 30 prosent natt til mandag denne uken, noe som var det største oljeprisfallet på en dag siden 1991.

Etter en liten økning tidligere denne uken har oljeprisen falt kraftig tilbake igjen de siste dagene, og et fat nordsjøolje ligger nå på 33,2 dollar. Det er det laveste nivået siden 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.