Vi oppdaterer saken.

Norges Bank annonserer at de vil tilby ytterligere ekstraordinære F-lån til bankene fra og med torsdag. De lengste F-lånene vil ha en løpetid på 12 måneder.

Sentralbanken skriver følgende:

«Grunnet markedssituasjonen de siste dagene, vil Norges Bank fra 19. mars 2020 legge ut ytterligere ekstraordinære F-lån i norske kroner. Norges Bank vil tilby ekstraordinære F-lån med løpetid på en uke, en måned, tre måneder, seks måneder og tolv måneder.»

F-lån er en type lån som Norges Bank kan gi til de norske bankene for å justere likviditeten. Vanligvis forfaller disse lånene i løpet av noen dager, men forrige uke kom sentralbanken med ekstraordinære F-lån med varighet på tre måneder.

Fikk det som han ville

Nå annonserer sentralbanksjef Øystein Olsen at de vil tilby ytterligere ekstraordinære F-lån med løpetid på alt fra en uke til 12 måneder.

Tiltakene fra Norges Bank er temmelig nøyaktig det Frank Jullum, sjeføkonom i Danske Bank, etterlyste tidligere på dagen.

- Norges Bank må komme på banen med ekstraordinære lån til bankene. Helst før klokken ti. Kredittmarkedet er i ferd med å kollapse, sa Jullum torsdag morgen.

Jullum etterlyste F-lån med lengre løpetid, helst opp til tre år, men fikk det altså ikke akkurat slik han ønsket.

De lånene med kortest løpetid på opp til tre måneder vil ha rente tilsvarende gjeldende styringsrente.

Lånene med løpetid på seks måneder vil ha en rente på styringsrenten pluss 0,15 prosentpoeng. Lånene med løpetid på 12 måneder vil ha en rente på styringsrenten pluss 0,30 prosentpoeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.