Industriproduksjonen falt med 0,3 prosent i september, ifølge tall som Statistisk sentralbyrå la frem onsdag morgen.

Nok en gang må analytikerne se seg skuffet av utviklingen i norsk industri. På forhånd var det ventet en oppgang på 0,4 prosent fra august til september.

Også i august var utviklingen i industrien svak. Da falt industriproduksjonen med 0,1 prosent.

Industrien har levert en skuffende utvikling i år, til tross for en sterk utvikling i oljesektoren og en svak krone som styrker konkurranseevnen til norske bedrifter.

I juli slo industrien tilbake med gode tall, noe som fikk seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken til å slå fast at kart og terreng endelig stemte overens. Siden har den svake utviklingen fortsatt.

Sjefanalytiker i Nordea Markets, Erik Bruce, forklarer at industriproduksjonen har korrigert ned etter de sterke julitallene.

- Hvis du ser langsiktig på det, så er trenden fremdeles oppadgående, sier Bruce.

Kronekursen svekker seg marginalt etter at tallene ble lagt frem. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator om mellomvalget i USA: —Dette er det eneste sikre vi kan si om resultatet i natt
Kjetil Wiedswang forklarer hvorfor man må over 50 år tilbake for å finne tilsvarende.
01:20
Publisert: