Arbeidsledigheten fortsetter å falle, ifølge statistikken til Nav. Det var 900 færre arbeidsledige i mars, sammenlignet med måneden før.

Totalt er det nå 63.730 arbeidsledige, ifølge de sesongjusterte tallene. Dette er det laveste nivået på ti år.

Andelen arbeidsledige ligger uendret på 2,3 prosent.

I februar gikk ledigheten ned med 700 personer.

– Bedringen i arbeidsmarkedet fortsetter, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

Friskmelder arbeidsmarkedet

Det har vært knyttet spenning til hvordan den registrerte ledigheten ville utvikle seg i mars, fordi statistikken til SSB har vist en liten oppgang i arbeidsledigheten i det siste.

– Jeg legger mye mer vekt på tallene fra Nav enn tallene fra SSB, sier Bruce.

Mens Nav-tallene viser hvor mange som har registrert seg som arbeidsledige, er SSB-tallene er basert på en spørreundersøkelse.

SSB-tallene svinger noe mer enn Nav-tallene, noe som gjør at flere økonomer, også Norges Bank, foretrekker Nav-tallene.

– Er arbeidsmarked friskmeldt nå, etter oljekrisen vi hadde for noen år siden?

– Jaja, det vil jeg absolutt si. Mer enn friskmeldt. Vi er på vei inn i et stramt arbeidsmarked hvor sysselsettingen vokser mye raskere enn befolkningen, sier Bruce.

Han peker på at flere bedrifter allerede melder om problemer med å få tak i kvalifisert arbeidskraft, og at det er derfor Norges Bank nå er i ferd med å sette opp renten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.