Norsk PMI, gjerne brukt som en indikator på industriaktiviteten, falt med ett poeng til 56,5 i årets første måned når man justerer for sesongsvingninger.

Det viser en rapport utarbeidet av DNB i samarbeid med Nima (Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk). Nivået ligger likevel over det historiske snittet og antyder fortsatt vekst.

Den relativt gode utviklingen i industriaktivitet her hjemme følger det man har sett i mange andre land, og reflekterer den solide etterspørselen etter forbruksvarer. Slik var utviklingen i de fem underindeksene fra desember til januar:

  • Produksjon falt 2,8 poeng til 53,2
  • Ordreinngang steg 1,0 poeng til 53,4
  • Sysselsetting steg 1,5 poeng til 56,6
  • Leverandørers leveringstid falt 5,8 poeng til 76,7
  • Lager av innkjøpte varer falt 0,9 poeng til 56,4

I PMI-indeksen gir verdier over 50 uttrykk for økt aktivitet eller vekst, mens verdier under 50 motsatt kan uttrykke nedgang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.