Den britiske statsministeren Theresa May gikk på nok et nederlag tirsdag kveld. Det britiske underhuset stemte imot brexitavtalen hennes med et overveldende flertall: 391 representanter sa nei til skilsmisseavtalene hennes, mens 242 stemte for.

Likevel uteble den store dramatikken i markedene.

Det rykket litt i pundet, men bevegelsene var marginale.

Små valutabevegelser

Danske Banks senioranalytiker Mikael Olai Milhøj skriver i en rapport at pundet har sklidd nedover en rutsjebane de siste par dagene, men at endringene har vært små etter at resultatet fra avstemningen ble klart.

– Om noe har pundet faktisk blitt styrket med et par øre, skriver analytikeren, som så mange ganger før de siste månedene har fulgt brexit-avstemningen utover kvelden.

Milhøj forklarer at dette henger sammen med at markedet reagerer ut ifra hva de hadde ventet på forhånd, og at det åpenbart hadde ventet et nederlag for May.

– At pundet likevel handles på et forholdsvis sterkt nivå, i alle fall sammenlignet med utgangen av 2018, skyldes at markedet tror at sannsynligheten for et brexit uten en avtale er liten, skriver analytikeren.

Venter en avtale

Milhøj får støtte fra sin svenske analytikerkollega i Nordea Markets, Morten Lund. Heller ikke Lund ble særlig overrasket over resultatet, snarere oppgitt:

– Underhuset vil de neste dagene mest sannsynlig forsøke å unngå et «no deal» scenario ved å forlenge brexit-prosessen. Såpeoperaen brexit fortsetter, skriver Lund i en oppdatering til sine kunder.

Lund bemerker at nederlaget ikke var like sviende som første gang Underhuset stemte over avtalen i begynnelsen av januar.

Allerede onsdag skal Underhuset skal ta stilling til om Storbritannia skal gå ut av EU uten en avtale i stedet.

– Det vil være en stor overraskelse om en «no deal» blir akseptert, skriver Lund. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

NSB blir til Vy. Passasjer: – Ny, var det ikke det?
02:10
Publisert: