Kronen har svekket seg kraftig over lengre tid og det betyr at alt i utlandet blir mye dyrere for nordmenn som er ute på tur.

Tirsdag formiddag ble kronen betydelig svekket igjen. Onsdag formiddag koster en euro 11,53 øre og en dollar 10,55 øre. Det er henholdsvis ti og fem øre mer enn på samme tid tirsdag.

– Det er vanskelig å spore den utløsende årsaken ved hjelp av faktorer som tradisjonelt gir slike utslag i kronen, skriver sjeføkonom Kjersti Haugland i en morgenrapport onsdag.

De påpeker at sure børser ikke kan være forklaringen, og at det heller ikke kan forklares med lavere forventninger til nye rentehopp. Inflasjonstallene som kom tirsdag, peker tvert imot på nye renteøkninger.

– Jo lengre kronen forblir svak, jo mer vil den løfte prisveksten ytterligere, i seg selv et argument i favør av ytterligere rentehopp, skriver DNB-økonomen.

Ifølge storbanken er det en teori om at kuttet oljeprodusentene i Opec har varslet, kan spille inn. Men oljeprisen var på vei oppover, ikke ned, tirsdag.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.