Andelen arbeidsledige gikk ned til 2,2 prosent i oktober, ifølge seseongjustert statistikk fra Nav.

Dette var i tråd med hva analytikerne hadde ventet på forhånd, mens Norges Bank hadde et anslag på 2,3 prosent.

Antall helt ledige gikk ned med 600 fra måneden før, og ved utgangen av oktober var det registrert 61.500 arbeidsledige.

– Arbeidsledigheten har samlet sett gått ned de siste tre månedene etter en økning i juli. Så langt i år har både bruttoledigheten og antall helt ledige gått videre ned, men saktere enn i fjor. Det er fortsatt i Rogaland og blant ingeniører at arbeidsledigheten har falt mest, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Jeanette Strøm Fjære er makroøkonom i DNB Markets, og hun skriver på Twitter at ledighetstallene i oktober var litt sterkere enn ventet, men at tallene totalt sett er i tråd med anslaget til Norges Bank, noe som støtter deres forventning om en renteheving i mars til neste år.

Lavest antall arbeidssøkere på ti år

I oktober var det i gjennomsnitt 740 personer som registrerte seg som arbeidssøker hos Nav hver virkedag, noe som ifølge Nav er det laveste antallet siden 2008.

I september falt andelen helt arbeidsledige til 2,3 prosent. Antall ledige gikk derimot opp med 200 til 63.500 ved utgangen av september.

Ifølge statistikken til Nav har arbeidsledigheten falt gjennom hele 2017, mens utviklingen så langt i år har vært med flat.

Antall ledige ingeniører og ikt-medarbeidere har gått ned med 30 prosent så langt i år, og også i oktober var det i disse yrkesgruppene nedgangen i antall ledige var størst. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Olav Thon handler selv på nett, og har ett råd til småbyer i Norge som mister handel
Eiendomsinvestoren åpnet torsdag kjøpesenter i Ålesund.
01:15
Publisert: