Etter tre år med nedgang venter Nav at ledigheten målt i andel av arbeidsstyrken vil holde seg på et stabilt, lavt nivå frem til 2021. Som andel av arbeidsstyrken vil den registrerte arbeidsledigheten holde seg stabil på 2,2 prosent i 2020 og 2021, viser Navs nye prognose.

– Norge er fortsatt inne i en moderat oppgangskonjunktur, men vi forventer at veksten i norsk økonomi avtar i løpet av de neste to årene, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en kommentar i pressemeldingen.

Nav peker på tre faktorer som bidrar til veksten i norsk økonomi vil avta i årene som kommer:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Etter en betydelig oppgang i år, vil oljeinvesteringene gå noe ned de neste to årene. SSB la frem nye tall i dag. Les om de her.
  • Veksten i boliginvesteringene avtar. Nav peker på at utlånsrentene har økt noe og at boligtilbudet fortsatt er høyt.
  • Lavere vekst internasjonalt vil medføre lavere vekst i eksporten, til tross for svak kronekurs. Handelsbalansen var i oktober positiv igjen etter en overraskende negativ balanse i september. Norge eksporterte for 71,8 milliarder kroner i oktober, ifølge SSB. Det var vesentlig lavere enn for ett år siden. (DN)