Ferske tall fra Nav tirsdag viser at det er registrert 124.500 helt arbeidsledige, delvis arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav.

Det er 900 flere enn før jul, 21. desember, og utgjør 4,4 prosent av arbeidsstyrken.

– Ledigheten steg før jul i forbindelse med at mange virksomheter innen servering og overnatting varslet om permitteringer av ansatte, men etter at en skisse til lønnsstøtteordningen kom på plass før jul, har veksten i ledighet avtatt, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Nav presiserer i meldingen at tallene bør tolkes med varsomhet. Det antar at en del arbeidssøkere som registrerte seg i uken før jul kanskje ikke lenger er reelle arbeidssøkere, blant annet fordi enkelte store arbeidsgivere uttalte at de ville trekke permitteringsvarsler.

Andelen som er registrert helt arbeidsledig er nå 2,6 prosent av arbeidsstyrken, tilsvarende 74.000 personer. Bruttoarbeidsledigheten, altså de som er helt arbeidsledige og søkende på tiltak, er 88.400 personer. Det tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

I tillegg er 36.200 personer registrert som delvis arbeidsledige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.