Onsdag kommer inflasjonstall for Norge for april, der underliggende inflasjon ventes å øke til 1,9 prosent fra 1,7 prosent i forrige måned, ifølge estimater innhentet fra ti økonomer av Bloomberg.

Nordea Markets, som tror på en underliggende inflasjon på 1,8 prosent, opplyser i en rapport mandag at hvis de får rett vil inflasjonen være «betydelig under» Norges Banks forventning på 2,1 prosent. Meglerhuset advarer likevel mot å trekke sterke konklusjoner.

«Sannsynligvis tror Norges Bank på en sterk påskeeffekt. Dersom sentralbanken har rett, kommer nok inflasjon mer ned igjen i mai når påskeeffekt er ute av tallene enn om vi har rett. Dermed burde det ikke bety mye for rentesynet om vi eller Norges Bank har rett», skriver Nordea Markets.

DNB Markets skriver i en rapport mandag at sentralbanken selv med et økende avvik mellom ventet og faktisk inflasjon ikke vil trenge å sette i verk ekstra tiltak for å få opp inflasjonen.

«Hvis kronen holder seg på svake nivåer en stund til, vil importprisveksten kunne ta seg noe opp for en periode», skriver meglerhuset. DNB tror utviklingen fremover vil avhenge mye av oljeprisen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: