Norsk PMI kom inn på 56,1 i november, ifølge DNB og Nima Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk. Dette er så vidt opp fra 56,0 oktober.

PMI-tallene er basert på en undersøkelse blant norske innkjøpssjefer og måler vareflyten i bedriftene. Verdier over 50 er en indikasjon på økt aktivitet i økonomien.

Disse tallene har svingt mye de siste månedene, noe som er årsaken til at det er få norske analytikere som legger noe særlig vekt på tallene.

«Det var store svingninger i PMI gjennom sommeren, men indeksen har vært mer stabil de siste tre månedene. Indeksen er nå på nivå med en beregnet trend det siste halve året og indikerer solid aktivitet i industrien», heter det i en melding fra DNB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Produksjonsindeksen, justert for sesongvariasjoner, steg med 2,7 poeng til 57,7 i november. Nivået var 0,2 poeng lavere enn gjennomsnittet det siste året.
  • Indeksen for nye ordre falt med 0,4 poeng til 57,4 i november og var 0,6 poeng høyere enn gjennomsnittet det siste året.
  • Sysselsettingsindeksen avtok med 1,4 poeng til 53,1 i november. Indeksen er 2,4 poeng lavere enn gjennomsnittet det siste året.
  • Indeksen for leverandørenes leveringstid falt med 0,8 poeng til 61,4 poeng i november. En høy indeks betyr lang leveringstid og er assosiert med høy aktivitet.
  • Lagrene av innkjøpsvarer steg med 1,3 poeng til 54,0 i november. Økte lagre assosieres med lavere aktivitet og trekker ned PMI.
DNs politiske julekalender | Luke 3: Julefylla har skylda
Da George Washington vant juleslaget i Trenton
01:33
Publisert: