Bruttonasjonalproduktet (BNP) for Fastlands-Norge steg med 0,2 prosent sekvensielt i tredje kvartal 2016, melder Statistisk Sentralbyrå (SSB) tirsdag.

Det var på forhånd ventet at BNP ville stige med 0,3 prosent, ifølge TDN Finans.

«Nedgangen i bruttoproduktet i industri og bergverk, som har vart siden inngangen til 2015, fortsatte i 3. kvartal. Fallet var på 1,4 prosent. Nedgangen i 3. kvartal sees i hovedsak i oljerelaterte industrinæringer. Samtidig økte aktiviteten i næringsmiddelindustri og råvarebasert industri», melder SSB.

Andre vareproduserende næringer vokste samlet med 0,2 prosent. Nedgang i kraftforsyning dempet veksten, mens bruttoproduktet i bygge- og anleggsnæringen fortsatte å øke fra et allerede høyt nivå. Det var også god vekst i fiskeoppdrett i 3. kvartal, ifølge SSB.

De foreløpige tallene viser at bruttoproduktet i tjenesteytende næringer samlet økte med 0,4 prosent. Nedgang i tjenester tilknyttet oljevirksomhet dempet veksten. Veksten var ellers lav for de fleste tjenestenæringene utenom reiselivsområdet, fremgår det.

I andre kvartal 2016 steg BNP for Fastlands-Norge med 0,4 prosent. Dette ble ikke revidert.

Nordea Markets ventet BNP-veksten å falle til 0,2 prosent i tredje kvartal.

«Det er et par tideler under Norges Banks anslag, men med en utvikling i arbeidsledigheten som ventet, tror vi ikke sentralbanken endrer sitt syn på kapasitetsutnyttingen og dermed heller ikke på renten», heter det i meglerhusets morgenrapport.

Bruttoinvesteringer i fast realkapital steg 2,6 prosent i tredje kvartal . Eksporten steg 1,1 prosent i perioden, mens samlet import var opp 1,3 prosent i kvartalet.

Sjokkvalget amputerer Obamas triumfferd

Snart kan droner overvåke barna dine og levere mat på døren

Samsung gjør sitt største utenlandsoppkjøp noensinne

Følg markedet med DN Investor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik kan du få dagligvarene hjem
Førerløse biler kan ta seg av snømåkingen på Gardermoen eller hente ungene dine på trening
01:26
Publisert: