Oljeprisen fortsetter det kraftige fallet, og torsdag kveld handles et fat nordsjøolje til like under 80 dollar fatet.

Det er det laveste nivået på rundt tre uker.

Det var onsdag ettermiddag at oljeprisen for alvor begynte å falle. De siste to døgnene har den falt over fem prosent.

Oljeprisfallet bidrar også til å trekke ned de amerikanske børsene.

S&P500s energiindeks faller 3,20 prosent, og er en av de indeksene som faller aller mest. En stor andel av selskapene i denne indeksen er først og fremst oljeselskaper.

Bidro til kraftig børsfall i Oslo

For bare få dager siden var oljeprisen på over 85 dollar, og en rekke analytikere snakket om når vi kom til å nå 100 dollar.

Årsaken til at fallet tiltar torsdag kveld er trolig at Det amerikanske energidepartementet (EIA) har kommet med nye lagertall. Tallene viser at råoljelagrene steg med 6,0 millioner fat til 410,0 millioner fat forrige uke.

På forhånd var det ventet at lagrene skulle stige med 2,6 millioner fat, ifølge TDN Direkt.

Onsdag falt oljeprisen 2,64 prosent, noe som bidro til det kraftigste børsfallet på over to år på Oslo Børs på torsdag.

Avlyser oljepriskollaps

Til tross for et kraftig oljeprisfall er det ikke snakk om noe kollaps, ifølge Jarand Rystad i analysebyrået Rystad Energi.

Torsdag formiddag uttalte han at oljemarkedet er fundamentalt sett så stramt nå, at det er liten nedsiderisiko. Tvert imot tror Rystad vi kan gå mot en periode med større stabilitet i oljeprisen enn på lenge.

– Hvis Saudi-Arabia og Russland fortsetter det gode samarbeidet de har, kan en unngå de store «peakene» og de store nedturene, sa Rystad.

Les mer om Rystads analyse i denne saken.

Vi oppdaterer saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.