Mandagens oljeprisoppgang sendte kronen sterkere mot både euro og dollar. Prisen på nordsjøoljen Brent (1. posisjon) steg rundt tre prosent i løpet av mandagens handel og noteres tirsdag morgen til rundt 64,23 dollar. Det er det sterkeste nivået på mer enn to år.

Oppgangen henger sammen med korrupsjonsuroen hos den viktige oljeeksportøren Saudi Arabia. Råvareprisoppgang har bidratt til stigende børser i Asia i morgentimene og kronekursen har styrket seg siden i går morges, skriver makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i morgenrapporten fra DNB Markets

Tirsdag morgen handles en euro til rundt 9,43 kroner, mot rundt 9,50 kroner på det svakeste mandag. Dollaren handles til 8,13 kroner, mens den på det svakeste ble notert til i overkant av 8,18 kroner mandag.

I løpet av de foregående ukene ble kronen faktisk blitt svekket, til tross for at oljeprisen steg og ble handlet rundt årets sterkeste nivåer. Nå ser det altså ut til at oljeprisoppgangen gir utslag i form av en sterkere krone.

– Kronen gikk sterkere utover dagen i går på den høyere oljeprisen, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i morgenrapporten fra Nordea Markets tirsdag. (Vilkår)

Tror du sjefen i Nordea og DNB blir erstattet av roboter?
Snorre Storset konsernsjef i Nordea Norge og Trond Bentestuen konsernsjef i DNB Norge svarer deg på om de vil bli erstattet av roboter og om hva de har i lommeboka.
02:26
Publisert: