– Alle piler peker oppover, og vi ser at det blir bra vekst generelt i norsk økonomi i 2019. Det ser ut til å bli et gullkantet år, sier Nordea Norge-sjef Snorre Storset.

Han peker blant annet på at arbeidsledigheten fortsetter å falle og at lønningene øker.

– I tillegg vokser oljerelaterte næringer igjen med økende investeringer. Til sammen blir det et positivt sentiment i markedet, sier Storset.

Nordea har nylig gjennomført en undersøkelse gjennom Norstat som viser at også befolkningen nå er mer positive til norsk økonomi enn ved tidligere undersøkelser.

– De positive utsiktene til norsk økonomi er godt reflektert i synet befolkningen har. De er blant annet vesentlig mer positive til at boligprisene skal bli høyere. I år det bare åtte prosent som tror på lavere boligpriser fremover, sier Storset.

«Forsiktig tempo»

Undersøkelsen viser også at det norske folk tar innover seg at rentene kommer til å stige. I Norges Banks siste prognose varsles det fem rentehevinger i løpet av en treårsperiode.

Også Storset er trygg på at rentene i Norge skal oppover, men frykter ikke at høyere renter vil svekke økonomien.

– Signalene fra Norges Bank tyder på at rentene skal opp, men det kommer til å skje i forsiktig tempo, sier han.

Nordea Norge-sjefen ser ingen usikkerhetsmomenter i Norge.

– Usikkerheten er mer knyttet til den geopolitiske uroen i verden enn det som skjer i Norge, sier Storset, og viser blant annet til handelskrigen mellom USA og Kina, budsjettforhandlingene i Italia og brexit.

Han anbefaler nå folk å spare.

– De burde bruke den gode tiden vi er inne i nå til å bygge økonomisk sikkerhet til det blir tøffere tider. For hver dag som går kommer vi nærmere dagen det blir mer utfordrende i økonomien, forteller Nordea Norge-sjefen.

Ingen lavkonjunktur å se

Storset tror det er lenge til før veksten avtar nok til at det blir negativ utvikling i økonomien.

– Det blir lavere vekst fremover i tid, men det er ingen lavkonjunktur å se de nærmeste årene, hverken i Norge eller resten av verden. Det er ingenting som tyder på at vi er inne i en negativ utvikling, sier han.

Aksjemarkedet har vært urolig i år, og hovedindeksen på Oslo Børs er for øyeblikket opp i overkant av to prosent for året. Det etter en korreksjon fra en topp i slutten av september.

– Vi tror ikke at markedet skal fortsette nedover eller at toppen er nådd. Det er den geopolitiske uroen som har påvirket aksjene på kort sikt, og vi ser at det fortsatt er en god underliggende utvikling i selskapene, sier Snorre Storset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Julemarkedenes noe tvilsomme historie
DNs politiske julekalender | Luke 15: Den tyske julesuksessen i 1933
01:24
Publisert: