Fredag morgen kom de norske PMI-tallene for januar. PMI-indeksen steg til 58,3 poeng, opp fra 55,9 i desember.

PMI-tallene er basert på en undersøkelse blant norske innkjøpssjefer og måler vareflyten i bedriftene. Verdier over 50 er en indikasjon på økt aktivitet i økonomien.

- Indeksen tyder på at det er en solid aktivitetsvekst i industrien. Det er godt i tråd med Norsk Industris konjunkturrapport. Til sammenlikning avtok PMI-indeksen for industrien i eurosonen markert gjennom fjoråret og inn i januar, skriver DNB Markets og Nima i en pressemelding.

De norske PMI-tallene har vist seg å svinge ganske mye, og derfor det er ikke så mange økonomer som legger særlig vekt på tallene.

Internasjonalt er imidlertid PMI-tallene blant de mest fulgte nøkkeltallene, noe som kan gjøre at flere utenlandske investorer følger med på de norske PMI-tallene.

Kronekursen styrker seg også noe umiddelbart etter at de sterke tallene kom. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvordan de får togene til å gå i sprengkulden
Med 45 effektive minusgrader er det bare én ting som nytter i Chicago.
01:13
Publisert: