Finansdepartementet anslo i begynnelsen av april et bnp-fall på rundt fire prosent i år, men understreket da at dette anslaget var usikkert og at faller kunne bli større.

Til sammenligning har Norges Bank spådd et bnp-fall på 5,2 prosent i år, mens Statistisk sentralbyrå har spådd et fall på 5,5 prosent.

Tirsdag morgen kom svaret fra regjeringen. Av nøkkeltallene fra det reviderte nasjonalbudsjettet fremgår det at regjeringen forventer et bnp-fall på fire prosent i 2020.

Det er det verste fallet siden 1942.

– Virusutbruddet har rammet norsk og internasjonal økonomi. Utsiktene for norsk økonomi er betydelig svekket. I revidert nasjonalbudsjett for 2020 anslås BNP for Fastlands-Norge å falle med 4,0 prosent i år, men usikkerheten er stor, skriver regjeringen i en melding.

I forslag til statsbudsjett for 2020, som ble lagt frem i oktober i fjor høst, forventet regjeringen en bnp-vekst på 2,5 prosent.

Det er nøkkeltallene som blir lagt frem nå klokken 08.00. Det selve, reviderte budsjettet blir presentert 10.45. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.