Inflasjonstall under konsensus ga umiddelbart lavere amerikanske statsrenter torsdag, men den amerikanske sentralbanken vil fortsette på stø kurs mot videre rentehevinger, mener Nordea Markets.

Kjerneinflasjonen i USA var opp 0,1 prosent i september, sammenlignet med måneden før mens de på årsbasis viste en oppgang på 2,2 prosent. Kjerne-kpi var ventet å stige med 0,2 prosent på månedsbasis og 2,3 prosent på årsbasis.

– Det har vært en del fokus på frykt for høy inflasjon og da at Fed må ta i kraftig. Jeg vil tro at disse tallene roer litt ned den frykten, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til TDN Direkt.

Han tror dog at dagens tall vil ha lite å si for den amerikanske sentralbankens rentesetting fremover.

– En tidel fra eller til tror jeg spiller liten rolle nå. Hovedpoenget nå er: Hvor kraftig er farten i amerikansk økonomi, hvor mye strammer arbeidsmarkedet seg til, og kommer lønnsveksten videre opp. Dette blir vel så viktig som mindre svingninger i inflasjonsbildet, sier sjefanalytikeren.

Amerikanske tiårige statsrenter falt umiddelbart i etterkant av tallene til en yield på 3,173 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.