Det sa sentralbanksjef Mario Draghi under en pressekonferanse torsdag.

Den europeiske sentralbanken (ECB) venter videre en inflasjon på 1,6 prosent i 2018 og 1,7 prosent i 2019. 

Tidligere ventet ECB en inflasjon på 1,5 prosent i 2018, og 1,7 prosent i 2019.

Draghi påpeker at det underliggende inflasjonspresset i eurosonen fortsatt er dempet, hovedsakelig på grunn av energi- og matvarepriser. 

– Rådet vil fortsette å se gjennom endringer i inflasjonen dersom de ikke har implikasjoner for inflasjonen på mellomlang sikt, sier Draghi.

Holder rentene uendret

Styret i Den europeiske sentralbanken ECB har besluttet å holde rentene uendret etter torsdagens rentemøte, opplyser sentralbanken i en pressemelding.

Den europeiske sentralbanken rører ikke rentene

Det var ikke ventet endring i nøkkelrentene på dette møtet, ifølge en undersøkelse Bloomberg News har gjort blant internasjonale meglerhus.

Den europeiske sentralbanken gjentar at risikoen knyttet til vekstutsiktene fortsatt heller mot nedsiden.

Sentralbanksjefen skriver i en tweet at arbeidsledigheten i januar var den laveste siden mai 2009. 

Trapper ned kjøp av obligasjonsgjeld i april

Sentralbanken gjentar samtidig at den vil holde rentene på dagens nivå eller lavere i en lengre periode og lengre enn tidshorisonten for oppkjøpene av obligasjoner i markedene.

I forbindelse med rentemøtet i desember varslet sentralbanken at den vil trappe ned de månedlige kjøpene av gjeld i eurosonen til 60 milliarder euro fra og med april i år. Frem til utgangen av mars vil sentralbanken fortsette å kjøpe gjeldspapirer for 80 milliarder euro hver måned.

Videre sier han at en veldig støttende pengepolitikk er nødvendig for at inflasjonen skal ta seg opp.

Videre sier Draghi at de kan forlenge programmet i størrelse eller varighet dersom utsiktene forverres.

Venter høyere BNP-vekst

Den europeiske sentralbanken (ECB) venter en BNP-vekst på 1,8 prosent i 2017, 1,7 prosent i 2018, og 1,6 prosent i 2019.

Det sa sentralbanksjef Mario Draghi på en pressekonferanse torsdag.

Tidligere ventet ECB en BNP-vekst på 1,7 prosent i 2017, en vekst på 1,6 prosent i 2018 og en vekst på 1,6 prosent i 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.