DNB setter opp boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng, ifølge en melding fredag.

- Det har lenge vært ventet at Norges Bank ville øke styringsrenten på sitt møte 21. mars. Rentene har over en lengre periode vært historisk lave, og at de nå stiger er et signal om at norsk økonomi er i en positiv utvikling, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarkedet i DNB.

Personmarkedssjef Ingjerd Blekeli Spiten, DNB.
Personmarkedssjef Ingjerd Blekeli Spiten, DNB. (Foto: Gorm K. Gaare)

For DNBs eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 8. mai, fremgår det.

Også bedriftskunder vil få en renteøkning, opplyser informasjonsdirektør Even Westerveld.

- Det er for tidlig å si noe om hvordan renteutviklingen eventuelt påvirker etterspørselen, skriver Westerveld i en e-post til TDN Direkt.

Beste boliglånsrente banken tilbyr er 2,54 prosent for bankens "Grønt boliglån". DNB vil også øke innskuddsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, ifølge informasjonsdirektøren.

Norges Bank valgte torsdag å heve styringsrenten 0,25 prosentpoeng til 1,00 prosent. Samtidig ble rentebanen hevet, mens rentetoppen er senket.

Nordea-strateg Lars Mouland mener sentralbankens nye rentebane er modig, og overraskende mye høyere det neste året. Det er nå sannsynlig at kommer nok en renteheving i juni og enda en i desember, mens rentetoppen er ned nær 25 basispunkter til 1,75 prosent, påpeker han.

«Sterk vekst i oljeinvesteringene inneværende år sammen med høyere vekst og inflasjonstall i det siste hevet rentebanen på kort sikt, mens lavere vekst og renter i utlandet trakk banen ned», skriver Mouland i en oppdatering fredag.

.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Aldri før har det vært dyrere å stå på ski i Norge: – Jeg måtte bare trykke koden fort og glemme det
03:03
Publisert: