Fokuset i rente- og valutamarkedet var tirsdag rettet mot tyske industri- og handelstall, som begge kom inn bedre enn ventet.

Tysk industriproduksjon steg en prosent i mars sammenlignet med måneden før og var opp 3,2 prosent på årsbasis, mens handelsbalansen forbedret seg med et overskudd på 22 milliarder euro i mars, mot 19,4 milliarder måneden før.

Det var ifølge estimater innhentet av Reuters ventet en økning i industriproduksjonen på 0,8 prosent, mens handelsbalansen var ventet til et overskudd på 19,8 milliarder euro.

Capital Economics mener tallene bekrefter at det ikke er vedvarende nedbremsing av den økonomien, til tross for at første kvartal var svakt. Analysehuset peker plant annet på utviklingen i starten av året ble påvirket av midlertidige effekter.

«Økningen i produksjonen i slutten av kvartalet gir betryggende bekreftelse om at svakheten i starten av året kun var midlertidig, til dels forårsaket av kaldt vær og streiker», skriver analysehuset.

Commerzbank mener derimot at trenden i tysk industri peker nedover, og ser dempet vekst i den tyske økonomien fremover.

«I de kommende månedene er det sannsynlig med ytterligere nedgang i industriproduksjonen. (...) dette antyder at momentumet i første kvartal ikke er en uteligger, men at den tyske økonomien vil fortsette å vokse sakte i de kommende kvartaler», skriver banken.(Vilkår)

Lokket på for Lerum i Sogndal
DN var med da det siste glasset med jordbærsyltetøy gikk ut av den nesten hundre år gamle fabrikken i Sogndal.
02:02
Publisert: