Opptrapping av handelskonflikten mellom USA og Kina påvirket rente- og valutamarkedet onsdag, da amerikanske myndigheter uttalte at de har startet en prosess for å innføre toll på 10 prosent for ytterligere import fra Kina til en verdi av 200 milliarder dollar.

Beskjeden om ytterligere handelstariffer fra USA kommer bare dager etter at landet innførte importtariffer på 25 prosent på kinesiske varer til en verdi av 34 milliarder dollar, og Kina svarte med gjengjeldelsestariffer.

Kinesiske myndigheter opplyste onsdag at de «definitivt» vil komme til å svare med mottiltak, og at USAs grep er en «totalt uakseptabel» eskalering, ifølge Wall Street Journal.

Sjefanalytiker Amy Yuan Zhuang i Nordea Markets skriver i en kommentar at den nye runden med tariffer uten tvil skader kinesisk økonomisk vekst mer enn de initielle tariffene fra amerikanske myndigheter, men også den amerikanske økonomien vil påvirkes.

«Den nye runden med tariffer kan komme til å signifikant påvirke konsumprisene og derav muligens også påvirke rentekomiteen i den amerikanske sentralbankens renteavgjørelser», skriver Amy Yuan Zhuang.

Amerikanske tiårige statsrenter styrket seg noe onsdag, mens tilsvarende europeiske renter utviklet seg blandet, og den norske tiåringen falt om lag tre basispunkter.(Vilkår)