I november gikk 370 selskaper konkurs. Det er en nedgang på 4,4 prosent sammenlignet med november i fjor, opplyser Experian i en pressemelding onsdag.  

Så langt i år har 4191 selskaper gått konkurs, en økning på 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Statistikken gjelder alle foretaksformuer, og de største gruppene er aksjeselskap, enkeltmannsforetak og NUF.

 Fylkene på Sør -og Vestlandet som har ledet an i den negative konkursutviklingen så langt i år. I november var det imidlertid en bedring i utviklingen også her. I Rogaland var det kun 17 registrerte konkurser, en nedgang på 37 prosent fra samme måned ifjor, mens Hordaland hadde 41 konkurser, en reduksjon på 12,8 prosent.

  Administrerende direktør Frode Berg i Experian mener det ikke er mulig å trekke entydige konklusjoner om at trenden i konkursutviklingen i Norge nå har snudd og viser til at utviklingen bare til en viss grad henger sammen med utviklingen i realøkonomien.

 – Konkurstallene er ikke et helt presist bilde på tilstanden i norsk økonomi, og man skal være forsiktig med å trekke bastante konklusjoner fra utvikling i enkeltmåneder, sier Berg.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.