Den amerikanske sentralbanken, Fed, velger å holde renten uendret. Det kommer frem i en avgjørelse lagt frem onsdag kveld norsk tid.

Det betyr at de sentrale rentene, som utgjør styringsrenten i USA, fortsatt ligger i et intervall mellom 1,50 og 1,75 prosent. Dette er det første rentemøte sentralbanken velger å holde renten urørt siden de begynte rentekuttene i sommer.

Fed legger heller ikke opp til noen renteendringer neste år, og kun en renteheving i 2021, skriver Marketwatch. Sentralbanken legger vekt på at det er et sterkt arbeidsmarked og inflasjon nær målet.

Det var ingen overraskelse at Jerome Powell, sentralbankensjefen i USA, valgte å holde renten uendret. De sentrale børsindeksene holdt seg derfor relativt uendret etter avgjørelsen. Like etter klokken åtte er det fortsatt blandet på Wall Street:

  • Industritunge Dow Jones er ned 0,02 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq er opp 0,3 prosent
  • Brede S&P 500 er opp 0,14 prosent

Jerome Powell har det siste året kuttet renten tre ganger. Det har imidlertid ikke vært nok til å blidgjøre USAs president. Han har tidligere tatt til orde for flat eller negativ rente fordi han mener den amerikanske renten er for høy til å gjøre USA konkurransedyktige, på lik linje med Kina og Europa. Ved flere anledninger har den amerikanske presidenten hamret løs på Fed-sjef Powell på Twitter.

– Som vanlig har Powell skuffet oss, skrev blant Trump på Twitter tidligere i år.

Trump har foreløpig ikke kommet med noen reaksjoner på rentebeslutningen onsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.