Kjell Inge Røkke har i flere år vært å finne helt i toppen av listen over landets rikeste, men falt ned til en annenplass i fjor rett bak Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe. I år er Aker-eier Røkke tilbake på formuestoppen med en formue på 19,62 milliarder kroner.

Like bak han følger Gustav Magnar Witzøe med en formue på 19,61 milliarder kroner. Drøyt ti millioner skiller han fra Røkke.

En nykommer på topplisten er oljefondssjef Nicolai Tangen. Han er ifølge de ferske skattelistene god for 8,1 milliarder kroner.

Nicolai Tangen (54) forvalter Norges pengebinge og er selv god for 8,1 milliarder kroner.
Nicolai Tangen (54) forvalter Norges pengebinge og er selv god for 8,1 milliarder kroner. (Foto: Gisle Oddstad/VG/NTB)

Bak følger eiendomsinvestor Ivar Tollefsen med en formue på 7, 6 milliarder, og Johan Johannson og Rema 1000- gründeren Odd Reitan som ifølge skattelistene står oppført med formue på henholdsvis 6,2 og 5,9 milliarder kroner.

Landets rikeste kvinner er Ferd-arvingene Alexandra og Katharina Andresen med formuer på 5,5 milliarder kroner hver. Far Johan Andresen faller ned til en 22. plass med en ligningsformue på 2,27 milliarder kroner.

Ferd-arvingene Alexandra G. Andresen (til venstre) og Katharina G. Andresen er landets rikeste kvinner ifølge de ferske ligningslistene.
Ferd-arvingene Alexandra G. Andresen (til venstre) og Katharina G. Andresen er landets rikeste kvinner ifølge de ferske ligningslistene. (Foto: Frédéric Boudin/Ferd)

Frederik W. Mohn, sønn av investor Trond Mohn, står oppført med en formue på 33 millioner kroner, ned fra fem milliarder kroner året før. Mohn er styreleder og eier av investeringsselskapet Perestroika, som i fjor fikk et underskudd på 3,3 milliarder kroner.

Underskuddet skyldtes i all hovedsak nedskrivninger av posisjonene i riggselskapet Transocean, et av de ledende selskapene i offshore oljeboring. Perestroika eier 12,4 prosent av Transocean, samt noe av obligasjonsgjelden som er notert på New York-børsen. Transocean-aksjen falt kraftig i fjor, men har reversert store deler av nedgangen i år.

Flere kjente navn

Videre nedover formueslisten finner man Rema-arvingene Magnus og Ole Robert Reitan, sønner av Odd Reitan. Magnus Reitan står i 2020 oppført med en formue 4,6 milliarder som gjør han til landets niende mest formuende person, mens bror Ole Robert har en formue på 4,5 millioner kroner.

Rederarvingen Else Helene Sundt har ifølge de ferske ligningslistene en formue på 4,57 milliarder kroner, som gjør hun til landets tiende mest formuende person i fjor.

En annen kvinne som i mange år har vært å finne på toppen av listen over landets rikeste er Margaret Boel Garmann. Hun er blant eierne av det familieeide investeringsselskapet Awilhelmsen, og har bygget opp formuen gjennom cruiserederiet RCCL. Boel Garmann sto i fjor oppført med en formue på 2,5 milliarder.

Under 35 år

På topplisten over landets mest formuende under 35 troner Gustav Magnar Witzøe og de to Ferd-arvingene Katharina og Alexandra Andresen på toppen.

Videre ned finner vi arvingene og barna til Norgesgruppen-eier Johan Johannson. Peder Oskar Johannson, Karl Edvard Johannson og Finn Hartvig Johannson med en formue på to milliarder hver.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.