Norske husholdninger økte gjelden med 5,8 prosent de siste 12 månedene frem til juli, som er på nivå med kredittveksten foregående måned. Det viser Statistisk sentralbyrås (SSB) kredittindikator K2, som ble publisert fredag.

Dermed fortsetter den svakt nedadgående trenden det siste året.

Totalt har norske husholdninger en gjeld på 3.375 milliarder kroner.

Kredittindikatoren viser utviklingen i all innenlandsk gjeld for husholdninger, ikke-finansielle foretak og i kommuneforvaltningen. Den samlede innenlandske lånegjelden var 5.637 milliarder kroner ved utgangen av juli,

Gjeldsveksten for ikke-finansielle foretak var på 5,9 prosent i de siste 12 månedene frem til juli, ned fra 6,0 i juni.

Den totale gjeldsveksten (K2) var på 5,7 prosent ved utgangen av juli, ned fra 5,9 prosent den foregående måneden.

K2 er blant annet et viktig verktøy for Norges Bank når styringsrenten settes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Hva er dette? En homoburger? Jeg visste ikke engang at homofile spiste hurtigmat!
Burger King satser på markedsføring som skaper engasjement. Og selv om den ikke falt i god smak hos absolutt alle, ble Proud Burger-kampanjen en av hurtigmatkjedens største pr-suksesser.
01:58
Publisert: