Månedsveksten fra september til oktober var én prosent. Det viser årets siste månedlige tall for bruttonasjonalprodukt (bnp) fra Statistisk sentralbyrå (SSB), altså tall for veksten i norsk økonomi. Frem til i høst hadde SSB kun lagt frem kvartalsvise tall.

Samtidig steg bruttonasjonalproduktet for Fastlands-Norge 0,2 prosent i tremånedersperioden august-oktober sammenlignet med mai-juli. Tremånedersveksten dempes av høstens negative utvikling innen jordbruk og fiske, heter det i meldingen.

«Selv om oktobertallene for disse næringene viser god vekst og er blant de største bidragsyterne til den sterke månedsutviklingen i oktober, er det ikke nok til å trekke opp tremånedersraten. Jordbruk og fiske trakk ned tremånedersveksten med om lag 0,3 prosentpoeng», skriver byrået.

For bygg og anlegg, som har bidratt positivt til BNP-veksten i lang tid, viser tallene de siste tre månedene en utflating. På den andre siden bidro kraftnæringene til å trekke opp veksten i perioden august-oktober med 0,2 prosentpoeng.

Det meldes også om at boliginvesteringene ligger på det samme nivået som i perioden mai-juli. Fra september til oktober økte disse med med 1,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mens Norge kjemper for livet i EM, må hun være hjemme og trene: – Noe av det tøffeste jeg har opplevd
Nora Mørk er skadet igjen, men fast bestemt på å bli husket som verdens beste håndballspiller.
00:00
Publisert: