For neste år anslår regjeringen en registrert arbeidsledighet på 3,1 prosent. Det kom frem da nøkkeltallene fra nasjonalbudsjettet 2021 ble lagt frem onsdag morgen.

«Den registrerte ledigheten er fortsatt på et høyt nivå, selv om tallet på helt arbeidsledige har falt med nesten to tredjedeler siden toppen i mars. Den registrerte ledigheten anslås å gå ned fra 4,9 prosent i 2020 til 3,1 prosent i 2021», skriver regjeringen i en pressemelding.

Aku-ledigheten, altså tallene fra arbeidskraftundersøkelsen i regi av Statistisk sentralbyrå, anslår regjeringen at kommer til å ligge på 4,4 prosent neste år, mot 4,7 prosent i år.

Samtidig anslår regjeringen at sysselsettingen vil snu fra en nedgang på 1,6 prosent i år til en oppgang på 0,6 prosent neste år.

Koronakrise

Da regjeringen la frem det reviderte statsbudsjettet for inneværende år i mai var det midt i den fortsatt pågående pandemien.

Da anslo regjeringen en registrert ledighet på 5,9 prosent i 2020, opp fra 2,2 prosent i fjor.

Ifølge tall fra Nav var det denne uken registrert 116.110 ledige i Norge, tilsvarende 4,1 prosent av arbeidsstyrken.

Ledigheten tok som kjent et kraftig byks opp etter det innledende koronasjokket i mars og april. I slutten av mars var ledigheten på rett over ti prosent, noe som var det høyeste siden andre verdenskrig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.