– Om renten stiger mer, kan vi glemme en myk landing. Smertegrensen er nådd, sier sjeføkonom Robert Boije i SBAB.

SBAB skriver i sin økonomiske prognose at Sverige kan oppnå en myk landing dersom banken avstår fra ytterligere rentehevinger. Myk landing vil si lavere økonomisk vekst og inflasjon, men ikke så lav vekst at det utløses en resesjon.

Riksbanken kommer med en ny rentebeslutning på torsdag. Analytikerne er usikre på hva som vil skje, om banken vil heve renten med 0,25 prosent eller om de vil la renten ligge i ro på 4,0 prosent.

SBAB skriver i sin prognose at de tror inflasjonen er på vei ned og at Riksbanken trygt kan begynne å senke styringsrenten allerede i sommer. Inflasjonen faller i resten av verden, noe som rammer Sverige, og derfor tror SBAB at svenskene snart kan håpe på et rentekutt.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette skjer når du «tar kontakt med banken»: – Da er vi ganske ned mot limit her
Om du synes renten på boliglånet ditt er for høy, eller kanskje du til og med sliter med å betale ned på lånet, da er rådet at du skal ta kontakt med banken din. Men hva kan du egentlig spørre om?
01:60
Publisert: