Når oljeprisen faller, er Thina Saltvedt i skuddet. Hva er forklaringen? Hvor lenge kan det vare? Kan det bli verre? Hvilke konsekvenser får det? Hvem påvirkes? Hvordan vil det påvirke oss? Hva vil skje i neste omgang? Saltvedt har svarene. 

– Fallet i oljeprisen får jo mange ringvirkninger som ikke er helt opplagte idet prisfallet kommer, sier hun. 

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Siden jeg jobber med olje, er det jo kollapsen i oljeprisen, det står helt klart på topp. Egentlig synes jo vi som er analytikere, at det er morsomt når det skjer en del bevegelse. Det kjedeligste er når det står helt stille, det er jo sånn det er. Når det er store bevegelser, får vi masse å gjøre, sende kommentarer til kunder, forsøke å forklare ... Det skaper masse ståhei og aktivitet, og det synes jeg er kjempegøy. Vi får mange spørsmål, ikke minst fra mediene. Det journalistene spør om, er jo også det våre kunder lurer på, så der er det en fin dialog.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Jeg tror jeg skal sende en hilsen til klima- og miljøminister Vidar Helgesen og ønske ham lykke til! Jeg sitter i klimarådet hans, vi hadde møte torsdag. Vidar har en viktig jobb fremover, for å finne måter å implementere Parisavtalen på her, og for å påvirke så mye han klarer for at amerikanerne skal holde seg til avtalen.

– Hva gjør du i helgen?

– Da skal jeg være sammen med venner og familie og nyte solen. Endelig er det kjempefint vær. Jeg liker å ta en løpetur i marka og se hvitveisen blomstre; det er egentlig den fineste tiden, dette.  

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Jeg er veldig glad i fisk – all slags fisk og skalldyr, sushi, torsk, skrei, laks ...    Å ja, favorittmåltidet jeg vil servere? Jeg er så himla dårlig, altså veldig, veldig dårlig, til å lage mat. Så for å være helt ærlig: Jeg går og kjøper sushi. Da liker jeg hvitvin eller cava eller noe sånt lyst til. Om sommeren er rosé godt, men ikke til sushi. Dessert? Det blir frisk frukt og bare litt god iskrem til. Det finnes jo mye godt der.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da blir det å fortelle kollegene hvordan det har gått med oljeprisen, og hvor den skal. Det blir ikke enkelt. Det er Opec-møte 25. mai, og det blir ruskete i markedet frem til da. Får de ikke i stand en ny avtale, kan prisen falle mer enn den har gjort nå, og det får veldig stor betydning. Jeg får regne med at kollegene har hvilt seg godt ut i helgen og er klare for dette, hehe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.