Kampen om kontrollen i markedet for de aller største tankbåtene ("VLCCer")  tilspisser seg.

Det John Fredriksen-dominerte tankrederiet Frontline har bestilt opp til fire store tankbåter fra det sørkoreanske verftet Hyundai Heavy Industries, melder DNs søsteravis Tradewinds, som viser til kilder nær Frontline.

Siste i rekken

Frontline driver for tiden et ivrig forsøk på å kjøpe konkurrenten DHT Holdings, som etter å ha avvist budforsøk fra Frontline fant sammen med Singapore-rederiet BW Group. DHT byttet tidligere i år en aksjeandel i selskapet mot BW Groups stortankflåte, og de to har fortsatt å bygge ordrebok.  BW Group bekreftet tidligere denne uken overfor Tradewinds å ha bestilt fire supertankere fra Samsung Heavy Industries i Sør-Korea.

Fredriksen og Frontline er siste i rekken selskaper som utnytter lave verftkostnader for å bestille nye skip, ifølge Tradewinds.

DHT-jakt

Tidligere denne uken meldte Tradewinds at Frontline går til søksmål mot BW og DHT for å stoppe transaksjonen og tvinge frem at DHT-aksjonærene blir forelagt Frontlines seneste bud.

I slutten av januar varslet Frontline at det ville kjøpe konkurrenten DHT, og skape verdens suverent største tankrederi. I de kommende månedene fikk Frontline to bud på selskapet avslått. Fredriksen uttalte da til Tradewinds at han var fornøyd med å ha tapt.

I slutten av mars ble det kjent at DHT inngikk en avtale der selskapet kjøper det Singapore-baserte rederiet BW Groups stortankflåte i en transaksjon der BW Group kommer inn som største aksjonær med 33,5 prosent, og dermed kan blokkere Frontlines oppkjøpsforsøk.

I midten av april ble det kjent at Frontline gikk rettens vei i USA for å stoppe transaksjonen, men at dette ble avvist i av høyesterett i New York. I rettspapirene ble det også kjent at DHT-styret hadde avvist et tredje bud.

Frontline ga nylig formelt et identisk tredje bud på DHT Holdings, som ble avvist. Rettstvisten mellom de to selskapene fortsetter, og behandles nå på Marshall-øyene der DHT er juridisk hjemmehørende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse løper i Usain Bolts fotspor
Champs er Jamaicas største idrettsarrangement. Bak de kritthvite karibiske strendene, backbeatrytmer og lokalpils, kjemper Jamaicas yngste spurtfantomer som om livet stod på spill. Møt de raskeste menneskene i verden.
02:10
Publisert: