Bedriftene har økte forventninger til 2017. Troen på økt omsetning og økt lønnsomhet øker, og flere planlegger å ansette nye medarbeidere i 2017, ifølge DNBs Bedriftstempen kunngjort mandag.

«Flere bedrifter tror på økt omsetning i 2017 versus 2016. Så mange som 6 av 10 bedrifter ser for seg økt omsetning og dette er en relativt sterk økning siden 2016. 1 av 3 bedrifter mener at 2017 vil gi like stor omsetning som 2016, mens kun 5 prosent tror de vil ha en nedgang i omsetningen», skriver DNB.

Forventningsindeksen, som sammenligner variablene i undersøkelsen, viser en signifikant oppgang på 10 poeng. Forventningene norske bedrifter har til 2017 er altså høyere enn forventningene bedriftene hadde til 2016.

Det er relativt store forskjeller mellom fylkene og de geografiske områdene. Undersøkelsen viser at Troms, Akershus Vest og Oslo har de mest optimistiske bedriftene, mens Rogaland er det fylket som kommer dårligst ut.

DNBs bedriftsbarometer er basert på 3200 e-postintervjuer av små og mellomstore bedrifter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.