Den amerikanske handelsbalansen vipper enda mer i utlandets favør. De ferske tallene viser at handelsunderskuddet økte til 48,5 milliarder dollar i januar, en økning fra 44,3 milliarder dollar måneden før. 

Dette er det største handelsunderskuddet på fem år. 

Ifølge president Donald Trumps rådgiver for handel, Peter Navarro, står det gigantiske handelsunderskuddet høyt på president Trumps prioriteringsliste.

– Underskudd på den bilaterale handelen er av stor betydning. Det er et kritisk økonomisk mål, og sentralt for nasjonal sikkerhet å redusere underskuddet å en måte som øker total handel, sa Navarro under et møte mandag, ifølge the Wall Street Journal.  

Importen økte med 2,3 prosent i årets første måned, mens eksporten kun økte med 0,6 prosent i samme periode. 

Truet av Kina og Tyskland

Navarro sa også at USAs økonomi og potensielt også nasjonale sikkerhet er truet av handelsadferden til USAs største handelspartnere, Kina og Tyskland.

Skjevheten i handelen med Kina har økt kraftig. I januar økte handelsunderskuddet fra Kina til 31,3 milliarder dollar, opp fra 27,8 milliarder dollar. 

President Donald Trump har sagt at han vil forhandle frem bedre avtaler med handelspartnerne, for å minske handelsgapet og skape økt vekst i USA. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Saus til hvit fisk: Bacon og løk-vinaigrette
Saus til hvit fisk: bacon- og løkvinaigrette
00:52
Publisert: