Sysselsettingen utenom jordbruket i USA steg med 217.000 personer i mai viser jobbrapporten som Det amerikanske arbeidsdepartementet la frem fredag.

På forhånd var det ventet at antall sysselsatte ville øke med 215.000 personer, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Lavere april-tall

I april var veksten på 282.000 personer, ifølge reviderte tall som ble lagt frem fredag. Opprinnelig ble det rapportert en oppgang på 288.000 personer i april.

Tomåneders nettorevideringer i antallet sysselsatte utenfor jordbrukssektoren var ned 6.000.

Uendret ledighet

Sysselsettingen blir målt i en undersøkelse blant amerikanske bedrifter. Arbeidsledigheten blir på sin side målt i en undersøkelse blant 60.000 husholdninger

Arbeidsledigheten holdt seg uendret på 6,3 prosent i mai.

«Alle nøkkeltalls mor»

Den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten, som slippes første fredag hver måned, har tidligere vist seg å kunne flytte markedet markert i løpet av kort tid. Myndighetenes rapport er den mest utfyllende oversikten for tilstanden i arbeidsmarkedet i verdens største økonomi. Rapporten danner derfor et godt utgangspunkt for å vurdere den nåværende og fremtidige utviklingen i økonomien.

Rapporten er tidligere blitt kalt både «alle nøkkeltalls mor» og «verdens viktigste makrotall» på grunn av evnen til å flytte finansmarkedene.

Les også:

Byr 6 mill. for lunsj med Warren Buffett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.