Det har vært knyttet mye spenning til amerikanske inflasjonstall for september, spesielt til om de vil stige mer enn markedet og analytikerne ventet. Det ville i så fall gitt grunn til videre oppgang i amerikanske statsrenter.

De ferske inflasjonstallene er imidlertid svakere enn hva analytikerkorpset hadde sett for seg.

På forhånd var det ventet at kjerneinflasjonen i USA hadde steget 2,3 prosent i september fra september i fjor. Fasiten ble 2,2 prosent.

Dette skjer nå: Renten på amerikanske statsobligasjoner faller. Førhandelen på de amerikanske børsene responderer motsatt og stiger i grønt terreng. Det smitter over på Oslo Børs som demper fallet fra tidligere i dag.

Slik går det i førhandelen

Tiårsrenten på amerikanske statsobligasjoner, ofte bare kalt tiåringen, faller umiddelbart ned med rundt 0,03 prosentpoeng. Samtidig snur Wall Street i førhandelen.

S&P 500-indeksen går i grønt, teknologibørsen Nasdaq er opp 0,07 prosent. Dow Jones er fortsatt svakt i minus, men løfter seg fra tidligere på morgenen.

Også Oslo Børs, som ofte påvirkes av hvordan førhandelen går på Wall Street, får seg et løft og er nå ned 2,52 prosent i dag, mot nærmere tre prosent før tallene kom.

Den ordinære inflasjonen steg med 2,3 prosent på årsbasis. Det var ventet en stigning på 2,4 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tviler på at menn blir spurt om når de bestemte seg for å bli «karrieremenn»
Torsdag ble det arrangert konferanse om kvinner i mediene. Vi spurte deltakerne om deres beste tips til hvordan du skal håndtere mediene.
01:34
Publisert: