Denne uken går startskuddet for resultatsesongen i USA, og et rush av selskaper er nå klare for å levere sine kvartalstall.

– Inntjeningsveksten ser veldig positiv ut, skriver sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein hos Nordea i en markedsoppdatering mandag morgen.

Blant de over 60 selskapene som denne uken presenterer sine tall, er det 22 finansselskaper med bankene Bank of America, Goldman Sachs og Morgan Stanley og 16 industriselskaper med Stanley Black & Decker og General Electric i spissen. Også store selskaper som Mattel, Netflix, Procter & Gamble og Johnson & Johnson står på listen.

– Vi kan håpe at en positiv utvikling i selskapsrapporteringen klarer å overskygge Trumps neste Twitter-tirade, men det er vel å ønske for mye, skriver Husebye Rein.

På Oslo Børs kommer blant annet gjødselgiganten Yara International med sin kvartalsrapport denne uken.

Flere spørsmål melder seg

Husebye Rein peker på flere spørsmål som nå melder seg:

– Hvordan blir utviklingen i handelskonflikten mellom USA og Kina? Kommer handelsuenighetene mellom USA og Kina til å påvirke møtet i Nord-Korea? Hva skjer med Trans-Pacific Partnership (TPP) fremover?

I tillegg har Syria-konflikten eskalert, etter at militæroperasjon ble iverksatt i helgen.

– Den politiske usikkerheten er med andre ord svært stor, og kan bli førende i markedet fremover, både i positiv og negativ forstand, heter det i markedsoppdateringen fra Nordea.

Foreløpig lite utslag i markedene etter rakettangrepet

Fredag falt aksjemarkedet i USA litt tilbake.

– Det skyldes nok i hovedsak at bankenes resultater for første kvartal ble svakere enn ventet. I Europa var aksjemarkedene litt opp, mens i Asia i dag er utviklingen blandet med oppgang i for eksempel Japan og Korea, og nedgang i Kina og Taiwan. Den amerikanske dollaren er omtrent uendret mot euro og japanske yen fra fredag morgen. Det er dermed lite utslag i markedene av heldens rakettangrep mot Syria, skriver seniorøkonom Kyrre Amdal i DNB Markets i sin morgenrapport mandag.(Vilkår)

Boligbygg-saken: Slik gjorde vi det
Knut Gjernes og Kjetil Sæter forteller om metode og prosess av Boligbygg-saken til DN under SKUP-konferansen.
01:24 Min
Publisert: