Kronen har styrket seg noe mot de fleste valutaer de siste ukene etter å ha vært særdeles svak gjennom starten av året. Torsdag rykker kronen til på at Norges Bank signaliserer raskere renteoppgang i år enn tidligere anslått:

  • En euro koster nå 9,60 kroner, mot 9,69 kroner før rentebeslutningen.
  • En dollar koster 8,43 kroner, mot 8,50 kroner.
  • Et pund koster 11,11 kroner, mot 11,19 kroner.

– De sier at kronen ikke er noe problem

Kronen hadde allerede styrket seg inn mot rentemøtet etter at den amerikanske sentralbanken onsdag kveld varslet at renten i USA ikke skulle heves i 2019 og gjentok at de skulle trå varsomt frem. Derfor trodde DNB Markets' valutastrateg Magne Østnor at en del av futten var gått ut, men nå plutselig har kronen styrket seg nye ti øre mot euro.

Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets.
Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets. (Foto: Gunnar Lier)

– De er veldig eksplisitte på at de forventer å heve renten i løpet av de neste seks månedene. Det er en rentebane som indikerer at det er en 40 prosent sannsynlighet for at de også hever i desember. Vi har ikke regnet helt på det ennå, så ta det med en klype salt. Men dette er i en tid der alle andre sentralbanker går tilbake på sine lovnader om høyere renter, og så gjør Norges Bank det stikk motsatte, sier Østnor, og fortsetter:

– Man kunne lett tenke seg at det ville påvirket Norges Bank i frykt for en kronestyrking ved å legge opp til så mange rentehevinger, men de gjør faktisk de motsatte. De sier at kronen ikke er noe problem. Med tanke på kronebildet er de veldig avslappet, sier han.

– Er du like avslappet?

– Ja, det er jeg egentlig. Jeg tror ikke det er kronen som vil kunne hindre Norges Bank i å heve renten slik verden er nå, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: The Sisters Brothers
02:07
Publisert: