Dersom Verdensbanken får rett, vil veksten bli den største på sju år. Prognosen for 2019 lyder på 3,0 prosent, mens den for 2020 er på 2,9 prosent.

I rapporten som ble offentliggjort tirsdag, nevnes sterkere investeringer, samt økt produksjon og handel som hovedgrunnene til at den globale økonomien har styrket seg igjen etter lengre tid med lunken vekst.

– Oppgangen er vidtrekkende, med økt vekst i mer enn halvparten av verdensøkonomiene, heter det i rapporten.

USAs økonomi, som er verdens største, kommer til å vokse med 2,5 prosent i år. I 2019 vil veksten avta til 2,2 prosent, mens den blir på 2,0 prosent i 2020, spår Verdensbanken.

Advarer

Veksten reflekterer en forventning om økt gevinst som følge av president Donald Trumps nye skattereform. Men veksten er likevel noe lavere enn Trump-administrasjonen selv forventet. USAs regjering mener veksten blir minst 3 prosent.

Verdens nest største økonomi, Kina, vil vokse med 6,4 prosent i år, mens eurosonen samlet sett vil oppleve 2,1 prosent vekst og Japan 1,3 prosent vekst, tror Verdensbanken.

Bankens president Jim Yong Kim advarer imidlertid mot å lene seg på dette resultatet. Han oppfordrer alle land til å investere i områder som utdanning og infrastruktur for å kunne løfte den saktevoksende arbeidsproduktiviteten. Slik mener han økt vekst i framtiden kan sikres.(Vilkår)

Heiser de ansattes pulter opp i taket på slaget 18
I det nederlandske reklamebyrået Heldergroen har de et knep som gjør at de ansatte ikke kan jobbe lenger enn til normalarbeidsdagens slutt.
01:59
Publisert: