Analytikere på Wall Street har i hele år oppmuntret investorer til å kjøpe aksjer i de seks store amerikanske bankene: JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs og Morgan Stanley. 

Wall Street følger imidlertid ikke det rådet selv. Ledere og styremedlemmer i de seks bankene har nemlig solgt mye aksjer i sine egne selskaper, skriver Financial Times. Avisen har gjort en analyse av informasjon fra Bloomberg.

Finanstoppene har solgt 9,32 millioner aksjer i de seks bankene netto siden årsskiftet. Den berømte investoren Warren Buffett solgte mange av sine aksjer i Wells Fargo i april for å unngå å komme i klinsj med Den amerikanske sentralbanken, men selv uten å inkludere Buffetts salg, så har «innsiderne», som de blir kalt av Financial Times, solgt mye mer enn de har kjøpt i sine egne banker. 

Det har vært 14 ganger så mye salg som kjøp av aksjer i bankene blant innsiderne, skriver Financial Times. 

Sjelden utvikling

Det er uvanlig med en så lang periode med nettosalg blant de seks store bankene. I fjor kjøpte for eksempel de samme innsiderne i JPMorgan, Citigroup og Bank of America flere aksjer enn de solgte. 

Bankaksjer er blitt et barometer for suksess for Trump-administrasjonen, ifølge UBS-analytiker Robert Smalley, ifølge Financial Times. 

Grunnen bak aksjesalgene kan være enkel. Financial Times skriver at salgene kan være drevet av misnøye med det økonomiske programmet til president Donald Trump. Han kom til makten blant annet ved å love lavere skatter og mindre regulering, noe som drev aksjene oppover etter valget. 

Presidenten har imidlertid ikke fått noe særlig gjennomslag for politikken sin så langt. På fredag var KBW Banks-indeksen bare tre prosent høyere enn i fjor før Trump ble valgt. Indeksen er en samling av 24 av de største amerikanske bankene. 

Financial Times skrev nylig at Trump skulle forsøke å komme på godfot med sitt eget parti gjennom skattereform. Presidenten har opplevd stor motgang på den politiske fronten, og blant annet har helsereformen hans blitt stoppet. 

Å fjerne Obamacare har vært en av de fremste kampsakene for republikanere, og det er blitt et stort prestisjetap at de ikke har klart å få gjennom sin egen reform selv med flertall i Kongressen og presidenten i Det hvite hus. (Vilkår)

Årets kuleste SUV. Dermed basta.
Range Rover Velar er det nyeste innen SUV.
02:60
Publisert: