Amerikanske myndigheter lanserte tirsdag kveld som varlset nye tiltak for de som er nedsyltet i boliggjed.

I samarbeid med Fannie Mae og Freddie Mac gis nå hundretusenvis av amerikanere en ny og langt mer realistisk mulighet til å unngå tvangssalg av boligene sine.

Hovedtrekkene er å senke renten de som sliter med boliglånet og utvide nedbetalingstiden til opptil 40 år. Målet er at ingen skal måtte bruke mer enn 38 prosent av inntekten sin på betjening av boliglånene sine.

Tiltakene skal være strømlinjeformet og uniforme, men samtidig begrense seg til visse typer låntakere. Blant annet kreves det at låntakeren er tre måneder eller mer på etterskudd med betalingene, og at boliglånet utgjør mer enn 90 prosent av husets nåværende verdi.

Ifølge beregninger tidligere foretatt av Moody´s Economy.com, vil rekordmange 1,6 millioner hjem gå på tvangssalg i USA i år, og 1,9 millioner neste år.

Så spørs det om dette tiltaket kan snu den utviklingen.

Positiv effekt på markedet
Citi Bank, JP Morgan Chase og Bank of America har allerede varslet at de vil iverksette lignende tiltak for å stanse den voldsomme stigningen i antall tvangssalg.

Andre banker oppfordres av myndighetene til å gjøre det samme:

- Vi er nødt til å stanse denne nedadgående spiralen, sa James Lockhart som er direktør for Federal Housing Finance Agency ifølge Marketwatch.com.

Indeksene på Wall Street hadde frem til tiltakspakken ble lagt frem ligget rundt tre prosent i minus. Nyheten gav imidlertid umiddelbar effekt på kursene som skjøt i været, før de falt noe tilbake igjen.

Følg utviklingen på Wall Street i kveld her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.