Nasheed ble fredag kjent skyldig i terror for å ha beordret militæret til å pågripe en dommer mens han ennå var president i 2012.

Hendelsen bidro til at presidenten ble tvunget fra makten samme år. Siden har den lille øystaten vært gjennom tre turbulente år. Nasheed tapte et omstridt valg i 2013, og i februar i år ble han frikjent for handlingen han nå er dømt for. Kort tid etter ble imidlertid ekspresidenten pågrepet og terrorsiktet, noe som utløste voldsomme gateprotester i hovedstaden Male.

President Abdulla Yameen nekter for at rettsforfølgelsen er politisk. Da Nasheed vant valget i 2008, overtok han makten fra Yameens halvbror, Maumoon Abdul Gayoom, som satt på toppen av et autokratisk styre i 30 år.

Motstand har den siste tiden økt mot regjeringen til Yameen, som beskyldes for en autoritær lederstil. India og USA har fordømt pågripelsen.

Nasheed gjorde seg bemerket internasjonalt for sin kampanje for å få fram hvilken skjebne som venter små øynasjoner som Maldivene når klimaendringene for alvor gjør seg gjeldende.

Men etter at han ga ordre om at dommeren Abdullah Mohamed skulle pågripes for korrupsjon, gjorde politiet og forsvarsstyrkene opprør og tvang ham fra makten.

Les også:
Nå er priskrigen i gang - og hit kan du reise for 149,-
- En veldig vellykket investering og da kan det være hyggelig å realisere litt
Guttene er tapere - her også (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.